Το ιστολόγιο του Στ3 τμήματος του 47ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Το ιστολόγιο του Στ3 τμήματος του 47ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου
Το ιστολόγιο του Στ3 τμήματος του 47ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Εκδρομή   Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν την Τρίτη 24/1/2017, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τη θεατρική παράσταση " Το παιδί με τη βαλίτσα" του Mike Kenny, σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου. Το θέμα του έργου είναι εξαιρετικά επίκαιρο αφού ασχολείται με την αναγκαστική μετανάστευση, μέσα από μια πολύ ευαίσθητη ματιά. 


      Η μικρή Ναζλί ζει σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής. Ξεσπά πόλεμος και η οικογένειά της αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ωστόσο τα χρήματα δεν αρκούν για να ταξιδέψουν όλοι και οι γονείς της την στέλνουν μόνη της στον αδερφό της στο Λονδίνο. Η Ναζλί  φαντάζεται ότι είναι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός και διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες,  με μόνη της συντροφιά την Κρίσια - ένα κορίτσι που έχει κι αυτό τον ίδιο προορισμό. Στη βαλίτσα έχει τις ιστορίες που της έλεγε ο πατέρας της.
  Η πραγματικότητα μπλέκεται με το παραμύθι και οδηγεί τους ήρωες μέσα από εικόνες που δημιουργούν με τα σώματα τους να ταξιδέψουν και να μπλεχτούν σε περιπέτειες.Η παράσταση μέσα από λιτά, αλλά ευρηματικά και σημαντικά για την εξέλιξη της ιστορίας, σκηνικά δίνει την ευκαιρία και χαρά στα παιδιά να διευρύνουν την φαντασία τους και να σκεφτούν..Η αλήθεια ειπωμένη χωρίς υπερβολές ,με χιούμορ και χωρίς διδακτισμό.


Ηθοποιοί: Ροδούλα Κρανιωτάκη,Μάνος Ζειμπέκης,Σοφία Δερμιτζάκη,Ελένη Γιαλαμά.
Σκηνοθεσία- Γενική επιμέλεια :Κώνσταντίνος Μεταξάκης.
Ζωγραφικη σκηνικού:Άννα Χιλετζάκη
επεξεργασία video:Αγγελος Αρβανίτης

Διάρκεια παράστασης :80'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου